Summering av året och bilder från Berns

Shit vilket år. Jag släppte Alkemisten. Till slut. Efter allt jävla slit. Om det inte hade varit för min flickvän Tirhas så hade jag inte kunnat göra något av det här. Samtidigt var det mycket annan hustle som fick bitarna att falla plats. Speciellt stipendiet från Stockholms Stads Kulturförvaltning som gav utökning i kassan. Vi spelade mer också under 2010, vilket har gjort att jag har kunnat försörja mig deltid på det här. Under inspelningsprocess är det mer utgifter i företaget. Så jag hoppas på mer intäkter under 2011 självklart. Jag har en grym clik med framför allt Finess som lyfter showerna till en super-nivå. Daniel alias DJ Lastword kör med mig mer och mer, och det känns jävligt bra, då hans energi bidrar med enomt mycket. Jag kan med säkerhet säga att vi är en kraft och liveakt att räkna med.

På det personliga planet börjar cirkeln bli mer och mer tight. Jag har bra folk runt omkring mig, som jag har känt sedan länge, vilket naturligtvis påverkar. Big up Ladji, Dennis och Jaouli! Linda Pira åker till Thailand i slutet av januari vilket är trist för vår del. Vi har haft grymma stunder tillsammans på scen, speciellt på Kungsans stora scen och releasefesten på O-baren. Jag önskar dig lycka i Thailand Linda, hoppas du får det soft.

Året avslutades med bland de fetaste spelningarna jag har gjort på stora scenen på Berns. Trots att ljudteknikern blev tvungen att dra (hans brud fick barn en kvart innan vi skulle gå på) så höll vi vårt fort. Vi började allt med en opera som avbröt klubbens hiphop. Lastword dramatiserade som en dirigent, och la sen på Aaajt! och jag och Finess, Omar Joof och sedemera Linda Pira tog över showen helt. Omar Joofs kongas och djembe bidrog med det där lilla extra till showen och vi var verkligen kungarna den kvällen. Vi fick en kvart att köra på, vilket är standard för klubbspelningar. Publiken ska generellt bli trötta om man kör mer. Vi körde i en halvtimme och på sista låten hade vi disko på scenen tillsammans. Till och med Finess mamma Helena stod där och dansa!

IMG_0423
IMG_0435
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21