Ny video – Gamla fågel

Detta är ”Gamla fågel”. Den handlar om min mor. Ibland måste man rannsaka. På riktigt. När vi spelade in den här låten för nästan tre år sedan visste jag att den blev tvungen att andas ett tag. Vill inte vara blödig, men det var svårt och riktigt smärtsamt att spela in den här låten. Ännu svårare att framföra den. Alla minnen som kommer tillbaka. Att skydda sin mor samtidigt som man konfronterar henne.

Jag försökte få henne till konserten men det gick inte. På ett sätt tar den tag i alla de känslor som har funnits inom mig sedan riktigt unga år. Jag tror att vi alla bär på vår barndom i oss själva. Oavsett hur gamla vi blir. Min gamla fågel… Jag förstår nu att man måste vara varsam med dom man älskar. Och om avstånd får henne att må bra så är det för det bättre. Rädslor, förlorade drömmar och splittrade tankar är hemskt. Jag tror inte på ensamhet. Därför gjorde jag den här låten. För att kunna nå min mor när inget annat fungerar. Till dig mamma.