Ny streetvideo från Alkemisten

Oskar Thuresson heter denna talangfulla animerare. Han valde denna låt med Finess, Ison och Getty Domein. Låten i sig är en egen historia. Getty lägger refrängen på Lingala, så det passar sig. Finess är också Kongoles. Den fångar Rågsved på ett bra sätt, där låten är inspelad. Vi är fortfarande barn av vår tid.

Oskar förklarar videon på detta sätt:

”Gå” handlar om Ghurt:

Ghurt som lever lite bredvid samhällets regler går en regnig dag in i en tunnel, det där han bor. Han möter upp en polare som också hänger i tunneln. Ghurt plockar upp en sprayburk för att måla lite i tunneln men innan han skrider till verket delar han en gås med sin polare

När han sedan ska gå vidare för att måla, och hans polare däckat, får han knas. En polis svingar sin batong som träffar Ghurt illa i ansiktet. Ghurt hamnar i någon sort limbo mellan liv och död. Också som en referens till livet som en lång grå tunnel med en bestämd riktning att gå.

Ghurt börjar, vid sidan av alla andra målmedvetna själar, gå mot ljuset. Väl framme vid ljuset stannar han och tittar på själarna som försvinner ut i ljuset och därmed också dör. Men istället för att själv kliva ut, sprayar han ett sträck på väggen bredvid sig och får därmed tunneln (sitt liv) att växa en aning längre.

Han fullföljer målningen som läser The End, som i slutet på videon, tunneln och troligtvis också hans liv. Budskapet: ett desperat försök att hitta sin egen väg.