2020, vilket år

Vilket år! Jag talar nog för alla när jag säger att det kunde ha varit bättre. Jag hoppas att jag talar för många när jag också skriver att det kunde ha varit sämre. 2020 blev året då vi fick ett tillfälle att gå inåt. För min del har det varit på sin plats. Att kunna gå inåt är något många skulle må bättre av att göra. Att ha tillgång till det verktyget är en gåva.

Att umgås mindre på krogen. Spendera tid ensam. Upptäcka nya sidor med sig själv. Detta är egenskaper som jag fick tid att uppleva och utforska. 2020 var året då bokningarna och föreställningarna skulle bli fler. Istället fann jag mig ensam hemma, avbokad och inställd.

Att jag släppte mitt första studioalbum på fem år, blev lite av en paradox. Min musik har alltid levt i det verkliga livet. Även när det är dags för release. Därför var det extra kul att få till en liten releaseturné, där vi kunde sälja de tryckta vinylerna som Alexander Gubic på Rum Femton har varit med och tagit fram.

Då de flesta artister nu har gått till att endast förlita sig på online streams, fick jag gå 20 år tillbaka i tiden och släppa mitt album på vinyl. En otrolig tillfredställelse.

2020 var året då vi fick tillfället att bli lite mer ödmjuka. Vissa av oss tog det tillfället. Ta ett dopp i vattnet och rena oss från det som har varit. Kanske byta umgänge. Reflektera över det som verkligen betyder något. Tillåta sig själv att känna efter. Självkritiskt beakta de mönster som man har burit på. Och sakta kanske medge för sig själv vad som egentligen betyder något, inte bara för egot, utan för hela ens befinnande.

Skuldsaneringen går att beställa online i flera nätbutiker. Maila info@rumfemton.se för att köpa den direkt av distributören.