I olika workshops får deltagarna ta del av hållbara och beprövade metoder och kommunikationsmetoder utifrån ett interpersonellt och interkulturellt sammanhang. Beställare väljer själv vilka workshops de vill ha. En workshop är en heldag.
Utvecklande Ledarskap
Jag är certifierad handledare i Försvarhögskolans kurs UL. Kursen vänder sig till alla chefer och ledare som vill utveckla sina ledarförmågor. Programmet resulterar i en konkret handlingsplan för din personliga ledarutveckling. Du får också en fördjupad analys och individuell spegling och feedback på ditt ledarskap utifrån ett unikt och exklusivt koncept som lyfter fram din potential på ett konkret sätt. Från UL går du med förnyad inspiration och konkreta verktyg som gör skillnad på riktigt!
Förbättrad självinsikt och ledarskapsutveckling
Genom 360-graders feedback, samt individuell feedback, får du en tydlig bild av ditt ledarskap. Detta ökar din självinsikt och hjälper dig att förstå hur du kan utvecklas som ledare och påverka medarbetarnas prestationer på ett positivt sätt.
Effektiv kommunikation och delegering
Du lär dig hur du ger och tar emot konstruktiv feedback, och får verktyg för att delegera på ett effektivt sätt. Denna förmåga stärker ditt ledarskap och ökar din förmåga att skapa resultat och driva framgångsrika team.
Värderingsbaserat ledarskap och kulturbyggande
Genom 360-graders feedback, samt individuell feedback, får du en tydlig bild av ditt ledarskap. Detta ökar din självinsikt och hjälper dig att förstå hur du kan utvecklas som ledare och påverka medarbetarnas prestationer på ett positivt sätt.
Handlingsplan för långsiktig utveckling
Med stöd av insikterna från kursen skapar du en konkret handlingsplan som säkerställer din fortsatta utveckling som ledare. Denna plan ger dig verktygen att utveckla ett långsiktigt och resultatorienterat ledarskap.
Ledarskapsworkshop 1
jobbar med assertivt ledarskap, konflikthantering och personlig utveckling. Deltagarna får jobba med sin ärlighet till sig själva och till andra. Begrepp som deltagarna får stöta på är:
- Åsiktstest
- Skuggsidor
- Assertivitetsmodell
- Konsensushistoria
Syfte: Att binda ihop ditt ledarskap med din personliga utveckling.
Mål: Att utforska din assertiva förmåga och börja titta på dina skuggsidor, som viktiga verktyg för att leda dig själv och andra.
Resultat: hjälper dig med att bli mer sann i ditt ledarskap och lägga tid och kraft på rätt saker för en tydligare väg mot mål.
En uppskattad workshop som lämnar mycket eftertanke. Baserad på evidens och Houmans egna erfarenheter.
Ledarskspsworkshop 2
jobbar kring mångsidighet med hjälp av interkulturell kommunikation baserad på forskning. Houmans sätt att jobba skiljer sig rejält från andra aktörer på marknaden, främst då Houman inte jobbar normkritiskt eller reaktionärt. Med evidensbaserade modeller jobbar han för att sammanföra människor, inte tvärtom. Målet är att prata om kulturer och inte om ras.
Workshopen har sina rötter i psykologi och social antropologi med tester och utvärderingar som har använts av bland andra Harvard Business Review och startade i USA på sextiotalet, samt i Holland och på IBM i början av 80-talet. Några av de termer som era deltagare får stöta på är:
- Kognitiva konflikter
- Schemata
- Preferenser
- Kontextuella kulturer
- Kulturdimensioner
Under heldagen får deltagarna göra tester som ifrågasätter och möter omedvetna förutfattade meningar, allt för att skapa förståelse och bättre ledarskap inom grupper och organisationer. Houman använder sig av sin erfarenhet, sin lärarexamen i historia, samhälle och kommunikation och sin utbildning i Utvecklande Ledarskap (UL) för att hitta rätt väg till autenticitet, kreativitet, inspiration, mångsidighet och någon form av mindfulness.
MTAM (för ledningsgrupper endast)
Houman är certiferad MTAM-konsult och hjälper din ledningsgrupp till att få en bättre samsyn att tydliggöra sambandet mellan ledningsgruppens unika förutsättningar och deras förmåga. MTAM bygger på ett frågebatteri och en pedagogisk modell som ger ledningsgrupper ett unikt stöd för sitt utvecklingsarbete.
MTAM är en unik plattform för forskning och ett verktyg för utveckling av just ledningsgrupper. Många konsulter använder verktyg som är anpassade för arbetsgrupper av olika slag vilket inte matchar bra med ledningsgrupper då de ofta har ett annat uppdrag och en annorlunda funktion. Ledningsgruppen fyller dessutom viktig strategisk funktion för organisationen och behöver därmed att bli behandlad med både kunskap och respekt.
Genom MTAM ges en bas av forskning och teoretisk förståelse för ledningsgruppen som fenomen. Det bidrar också med ett mätverktyg som är ovärderligt vid analysen av vilka insatser som den specifika gruppen bäst behöver. Resultatet visar på gruppens styrkor, svagheter och grad av samsyn vilket är avgörande när handlingsplanen skapas. Gruppen gör tre mätningar vilket skapar ett ingångsvärde, ett värde som beskriver vart gruppen kommit i processen och ett slutvärde som visar på gruppens nya kapabilitet.
För att se hur ledningsgruppen ligger till används MTAM’s enkät. Enkäten består av 43 frågor och besvaras digitalt. Inga resultat som återförs till verksamheten kommer att kunna härledas till enskilda personer.