Invandringen är allt som är dåligt med Sverige

Att invandra är ett verb. Någonstans har det blivit till ett verb. Är det någon som vet vad en invandrare är? Är det någon som under de senaste åren har vandrat, promenerat, gått eller spatserat in i Sverige? Sveriges befolkning har blivit besatt av en fråga som kretsar kring ett ord som ingen verkar kunna kan förklara vad det betyder. Därför är det alltså logiskt för politiker, medier och människor som låter sin åsikter styras av dessa, att fortsätta prata om invandringen. Vi behöver alltså prata mer om invandringen.

Över hälften av jordens befolkning lever på mindre än två dollar om dagen. Varje dag dör 16 000 barn under fem år i världen. I Sverige svälter ingen till döds. Genomsnittssvenskens ekologiska avtryck är två och ett halvt jordklot. Varje svensk äter och förbrukar ett och ett halvt jordklot för mycket. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Varje sekund skövlas mellan fyra och åtta kvadratkilometer regnskog. Utan regnskogen rubbas jordens ekosystem vilket kommer leda till stora klimatförändringar, naturkatastrofer och potentiella massmigrationer. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Varje dag dör omkring 800 barn i världen under fem år av diarrésjukdomar. De allra flesta av dessa orsakas av smutsigt vatten och dålig sanitet. I Sverige har alla människor tillgång till rent vatten. Det krävs 3 000 liter vatten för att producera en vanlig hamburgare. Det är lika mycket vatten som krävs för att duscha varje dag i två månader. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Skälet till att det dödas är tro’t eller ej, inte barnsoldater eller politiker. Det är vapenlagar och vapenfabriker. Sverige är en av världens största vapenexportörer. Sverige är även med i FN:s säkerhetsråd. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Efter 12 år i det svenska skolsystemet ska man ha lärt dig att alla människor är lika mycket värda. Att raser kopplar isär oss. Att religion separerar isär oss. Att politik delar isär oss. Att klass värderar oss. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Människor kan gå igenom en hel livstid i Sverige och bli förnekade samma rättigheter och tillträden till genomsnittlig levnadsstandard, för att de har annorlunda hudfärg eller ögonfärg. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Kvinnor kan i Sverige idag våldtas och misshandlas utan att få rättsligt berättigande. Gärningsmän kan komma undan med övergrepp på kvinnor utan att det ifrågasätts. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Det politiska systemet har sett exakt likadant ut sedan andra världskriget. I drygt 100 år har människor satt sin tilltro till förändring till ett system som går ut på höger – och vänster. Enligt detta system kan alla placera sina värderingar längs en simpel endimensionell linje. Och vi behöver prata mer om invandringen.

En liten procentenhet av befolkning äger den större delen av Sveriges förmögenhetsfördelning. Det monetära systemet är baserat på att banker skapar pengar ur skuld. Ur tomma intet. Skulle man fråga en vanlig banktjänsteman idag vad hon/han tror att pengar är för något skulle man antagligen inte kunna få ett riktigt svar. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Utan människor som har tagit sig från andra länder, i de flesta fall utanför Europas gränser, skulle sluta jobba inom Äldrevården skulle den antagligen falla samman. Och vi behöver prata mer om invandringen.

I Sverige har alla människor tillgång till gratis sjukvård, ren luft och rent vatten. Man har gratis skolgång. Ingen behöver gå hungrig i flera dagar eller svälta. Och vi behöver prata mer om invandringen.

Sverige är landet där din farfar flög hit och fick svensk medborgarskap. Där du fortfarande i statistiken, och av medmänniskor kallas för – invandrare.

Jag har två frågor:
1. När har ni pratat färdigt om invandringen?
2. Vad ska ni prata om sen?

Återgå till ordningen.